Priit Kelder “Nukerdused”

15,00 

Autor: Priit Kelder
Toimetaja: Leatar-Lea Kelder
Kujundaja: Joonas Rumvolt
Lehekülgi: 192
Formaat: pehmekaaneline
Värvilisus: must-valge
Mõõdud: 14,5 x 20,4 cm
ISBN: 9789916978603
Ilmumisaeg: 2024

Priit Kelderi kogumikku „Nukerdused“ on kokku koondatud tema kelderismid, luuletused ja oodid.

Priit Kelder on öelnud: „Jah, nii see looming käibki, õigemini – sünnibki tuulest, kalasõnus vaikses voolus, kibuvitsamarja punga kisendusest, libliklooma ekslemisest…
Oh, kummalised on need teed ja rajad, mis tuiutavad ümber looja ja ta loodut. Ega mõtted vist allugi inimese tahtele, nad jalutavad mööda Universumit nii omaenda rütmis ja isepäitsi ilmselt. Inimese taipamisse jõuavad nad vaid vastava hingehäälestuse, ootuse ja hingekarje väljenduste hetkil. Õige looming võiks jääda otsekui õhku rippuma, näida kui arusaamatus.“

• • •

Priit Kelder (1945-2019) oli ajaloolane, filosoof, rahvusvaheliselt tuntud orientalist ja idamaiste võitluskunstide õpetaja. Ta oli paljude kõrgkoolide õppejõud, aastail 1994-1997 Interpoli Eesti büroo direktor  ning hilisem siseministeeriumi asekantsler. Ta on pävinud riigivapi V klassi teenetemärgi.

Priit kirjutas: “Looming on pidev, lakkamatu, mõrkjas tantsisklemine hea-kurja vahemail, ja kõhklused ja rahuldusetunne on võrdsed paarilised iluloome kahevõitlustantsus.”
• • •
Vaata:
– Priit Kelderi kultuuriajaloolist romaani “LUGU”, mille põhiteljeks on Õhtumaade-Hommikumaade filosoofia ja kultuuriloo kõrvutav võrdlusanalüüs.
– Priit Kelderi
ja Lea Mändmetsa ühisteost “Ürgema ja Päiksetaat”
– Priit Kelderi vestekogumikku „Vanaisa, aa Vanaisa“

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Arvustust saavad kirjutada ainult need sisseloginud kasutajad, kes on antud toote ostnud.